DAB E.sytwin drukverhoger – hydrofoorpomp

easytwin_pdp_4De e.sybox drukverhoger is de oplossing als het gaat om een te lage druk of sterk wisselende druk op uw waterleidingsysteem in- en om uw woning.
Het is een compleet systeem bestaande uit pomp, watergekoelde elektromotor met frequentieregeling, voordrukbeveiliging en drukvat in een geluidsabsorberende behuizing. De frequentieregeling heeft als groot voordeel dat de druk uiterst stabiel is.
Bijkomend voordeel is het lage stroomverbruik en de stille werking. De pomp zal op en af toeren naar gelang er afname is zodat de ingestelde druk te allen tijde gehandhaafd blijft. Het installeren is eenvoudig doordat de drukverhoger als een compleet systeem stekkerklaar aangeleverd wordt.

De watergekoelde motor zorgt er in combinatie met de geluidsabsorberende behuizing voor dat het systeem uitzonderlijk geluidsarm is. U als eindgebruiker / installateur hoeft alleen uw aanvoerleiding en persleiding aan te sluiten. Na het insteken van de stekker in het stopcontact is het systeem bedrijfsklaar. De werkdruk is ten alle tijden eenvoudig omhoog of omlaag te stellen.

Extra optie bij de e.sybox versie is een bluetooth communicatiepoort. Dit maakt het mogelijk te communiceren met meerdere E.sybox drukverhogers en/of de e.sylink. De e.sylink is een communicatiemodule met een aantal in- en uitgangen welke het mogelijk maakt de E.sybox aan te sturen middels signalen van bijvoorbeeld drukschakelaars en/of vlotters en om een eventueel optredende storing te communiceren naar een beheer of alarmsysteem.

Door het toepassen van twee pompen kunnen we de bedrijfszekerheid garanderen. Dit is een vereiste als het gaat om drinkwaterinstallaties voor meerdere gebruikers. Er is een reserve pomp aanwezig welke, in geval van storing aan de eerste pomp, direct opgestart wordt. Communiceren gaat ook hier middels bluetooth. Tevens kan deze installatie ingezet worden in situaties waar één e.sybox niet altijd volstaat. Indien er namelijk meer water gevraagd word dan de eerste pomp kan leveren zal de tweede pomp bijschakelen en het tekort direct aanvullen. Dit uiteraard ten alle tijden met een gelijkblijvende druk.

De e.sytwin kan ook toegepast worden voor gebruik vanuit een natuurlijke bron, dan zijn de VEWIN eisen niet van toepassing.

Twee uitvoeringen
De e.sytwin is verkrijgbaar in een uitvoering voor plaatsing tussen de waterleiding (DAB artikelcode 60185641) en voor gebruik vanuit een natuurlijke bron (DAB artikelcodes 1 x 60160491 2 x 60147200). Bij gebruik tussen de waterleiding dienen de pompen voorzien te zijn van een onderdrukbeveiliging. Dit heeft te maken met de veiligheidseisen die gesteld zijn door VEWIN om de kwaliteit van ons drinkwater te beschermen. Let hierop bij aankoop en geef de toepassing door of refereer aan de DAB artikelcode(s).

DAB E.sytwin bestellen

Technische specificaties

Vermogen 1550 W per pomp
Max. capaciteit 116 l / min per pomp
Instelbare druk 1 tot 6 bar
*Afmetingen (mm) 352x888x792

Installatie video’s

Downloads

Dealers

U vindt de DAB e.sytwin bij de e.syline dealer online of bij u in de buurt.
DAB e.sytwin bestellen